>

Jumaat, 28 Disember 2012

Tutorial letak Like button/Recommend Button untuk Blog korang

Assalamualaikum...

Okey hri nie wan nk share satu tutorial ngan korang yg wan pelajari...tjuk tutorial nie button dri fb..nikmatilah..huhuhu..

Apa faedah Wat Button tu??

Hmmm,Faedahnye boleh meningkatkan traffic korang...Kemungkinan akan ade orang klik kat link korang bila ade blogger yang mempunyai Facebook klik Button tu...

Eh..tak faham lah??

Tak faham..korang tengok gambar kat bawah nie plak...



Nak taw kenape???

Bila Wan klik Button tu yang kat Blog Wan nie..secara auto akan terus ke Wall Facebook Wan..so may be kawan kawan Wan tengok..and berkemungkinan dia orang akan klik...so traffic blog pun akan bertambah...


Jum tutorial


So copy je kod kat bawah nie..korang letak lah kat mane mane korang nak..


Bagi penguna template blogger and layout

Dashboard > Layout > Add A Gadget
klik HTML/Javascript. and korang copy paste kod kat bawah nie k.

(CTRL+C serentak untuk copy)


Bagi penguna template 

Dashboard > Template


(CTRL+C serentak untuk copy)




_____________


<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fwanhazel.blogspot.com%2F&layout=standard&show_faces=true&width=220&action=recommend&font=verdana&colorscheme=dark&height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:220px; height:80px;" allowTransparency="true"></iframe>


_____________


Korang tukarlah wanhazel.blogspot.com tu dengan URL blog korang k..dark tu untuk jenis Skin blog korang..law gelap guna lah dark..tak yah ubah law Skin korang terang korang ubah ke light

width:220px; height:80px korang ubah ekot kesesuain k..Better tak yah tuka lah..

recommend korang leh tuka ke like

verdana tulisan korang boleh ubah ke

arial
lucida grande
segoe ui
tahoma
trebuchet ms






Tu je


selamat mencuba..


senang je kan..


credit to : WanHazel

1 ulasan:

capixQah berkata...

tumpang tanya ! kalau nak buang shout box yg warna hijau dekat tepi tu mcm mana ea ? tiba-tiba muncul .

Catat Ulasan